Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

MIFARE®

MiIFARE® staat voor Mikron (ontwikkelaar) en FARE (vervoersprijs). 

MIFARE Classic®De MIFARE Classic kaart is een opslagmedium, waarbij het geheugen is verdeeld in sectoren en blokken die versleuteld worden door een simpele beveiligingstechniek. Dankzij de lage kosten wordt dit type kaart veel gebruikt in het openbaar vervoer, zoals bijvoorbeeld in een OV-chipkaart. 

De Classic 1K heeft een opslagruimte van 1024 bytes, verdeeld in zestien sectoren; elke sector bevat vier blokken en is beveiligd met 2 verschillende sleutels, genaamd A en B. Ze kunnen geprogrammeerd worden voor operaties als lezen en schrijven. De Classic 4k heeft een opslagruimte van 4 kilobyte, verdeeld in 40 sectoren. 32 sectoren zijn even groot als die in type 1k; de laatste 8 sectoren bevatten 16 blokken in plaats van 4. ​

MIFARE UltraLight®De MIFARE UltraLight-kaarten hebben 64 bytes, zonder beveiliging. Dit type kaart is dusdanig goedkoop dat het dikwijls wordt gebruikt als wegwerpkaart, zoals bij voetbaltickets. 

MIFARE® DESFire®De MIFARE DESFire-kaarten hebben een geheugen van 4 kilobytes, met een 3DES beveiliging. Dit type kaart is veiliger dan bijvoorbeeld de MIFARE Classic-kaarten. 

MIFARE® is een geregistreerd handelsmerk in eigendom van NXP BV.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte van exclusieve aanbiedingen, leuke winacties en inspirerende blogartikelen.

Inschrijven nieuwsbrief